21/11/2018
Techniek- en Wetenschapsacademie Tessenderlo-Ham gaat van start!

Op 7 oktober ll. werd het startschot gegeven voor de Techniek- en Wetenschapsacademie Tessenderlo-Ham (TWA).

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontvangst (eind januari 2018) van het gemeentebestuur opperde Françoise Chombar, CEO van Melexis, het idee om in Tessenderlo een STEM-academie op te richten. De gemeentebesturen van Tessenderlo en Ham gingen enthousiast aan de slag met dit idee en vonden al snel bereidwillige partners, meer bepaald met UCLL, THHI,... Ook de OCTH participeert in dit verhaal.

De TWA biedt jongeren vanaf 6 jaar de kans om hun interesse voor techniek en/of wetenschap op een creatieve manier te botvieren. Zo kunnen kinderen, jongeren, leraren en ouders deelnemen aan workshops, die al dan niet in schoolverband georganiseerd worden. In deze academie worden workshops rond STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) met speciale focus op nijverheid, computer en Lego Education Studio aangeboden. De doelstelling is om deze kinderen te laten kennismaken met de wereld van de techniek in samenwerking met de scholen, de industrie en de bedrijven.

De twee gemeentebesturen, OCTH en Melexis zorgen voor de structurele financiële ondersteuning van de Techniek- en Wetenschapsacademie op lange termijn. Er is ook sponsoring van bedrijven en serviceclubs.

Meer informatie vind je hier.