03/06/2021
UCLL en "Een hart voor Limburg" delen 190 DOE-boxen uit aan kansengroepen uit Tessenderlo & Ham

De Techniek- en WetenschapsAcademie (TWA) van de hogeschool UCLL organiseert al drie jaar kampjes in samenwerking met de gemeenten Tessenderlo en Ham. Om kinderen en jongeren uit die kansengroepen meer te betrekken, slaat UCLL nu de handen in elkaar met "Een Hart voor Limburg" die het project met 10.000,00 euro mee ondersteunt. Zij zorgen er, samen met lokale verenigingen, voor dat zeker 190 educatieve DOE-boxen goed terechtkomen bij de 6 tot 14-jarigen van Tessenderlo en Ham.

“Dat we door deze samenwerking nog meer kinderen en jongeren kunnen prikkelen voor techniek en wetenschap is mooi vandaag, maar ook belangrijk voor morgen”, benadrukt Koen Ombelets, coördinator van de TWA van de hogeschool UCLL. “Hier, in het hart van de maakindustrie, zijn technische profielen en onderzoekende geesten meer dan welkom.”  

De DOE-boxen moeten de jongeren stimuleren in de richting van STEM. 

“Een heel mooi initiatief”, reageert Alies Smeets, schepen van Onderwijs en Cultuur van Tessenderlo. “Voor kinderen die moeilijk de weg vinden naar onze Techniek- en WetenschapsAcademie is dit een unieke kans om hen te overhalen om deel te nemen aan de activiteiten. We werken hier samen met hulporganisaties, die er samen met ons voor zorgen dat de DOE-boxen rechtstreeks raken waar ze moeten zijn. We zijn dan ook blij dat de samenwerking met Ham uitstekend verloopt.

“Samen met Een Hart voor Limburg en de gemeente Tessenderlo zijn we dan ook opgetogen over de kansen die we hiermee kunnen bieden aan de lokale jeugd”, voegt Nico Engelen als schepen van Jeugd en Kinderopvang van Ham toe. “We hebben allemaal hetzelfde doel en zetten er samen onze schouders onder.”